Hoppa till innehållet

Den vita döden

Författare: Camilla Lagerqvist
Trettonåriga Julia har fått tuberkulos och skickas till ett sanatorium för att vila, få sol och frisk luft - den enda boten som fanns då. Det är ett sorgligt ställe – patienter dör ibland – och det finns inget för Julia att göra utom att äta och gå på kontroller. Så kommer en ny patient – Luca. Han tar med Julia på förbjudna äventyr, visar henne cirkusens värld och framförallt, kärleken.

Recensioner - Så här tycker andra om boken

Linnea, 15 år

Detta är en helt makalös bok jag läste första gången för något år sedan. Den är fortfarande en av de bästa. Så otroligt vacker och sorglig.

Tyra, 11 år

Den vita döden är den underbaraste, finaste och sorligaste boken jag någonsin läst! Det är jättebra att man får lära sig om hur världen såg ut och hur det var att ha TBC för längesedan medans man läser boken. Jag ger den här boken 10/10 i betyg!

Stella, 12 år

Heeeeelt UNDERBAR bok! Författaren beskriver SÅ bra precis allting! Dock väldigt sorglig, så om man är känslig ska man nog läsa den lite i taget. Har även läst cirkusflickan och den var också jättebra, om man gillade den här boken rekommenderar jag en film som heter ”five feets apart” men igen, väldigt sorglig den med! Hur som helst, jag ger boken 10000/10

Vad tycker du om boken?